Eerste dagje in de buitenlucht

Gisteren was THE DAY voor de pupjes. De weersgoden waren ons voor de eerste keer goed gezind. Dus mochten ze in de namiddag even genieten van de buitenlucht. De eerste stapjes in de buitenlucht waren voor sommigen erg wankel. De buitenlucht maakte hen precies een beetje ijl in het hoofd maar na een kwartiertje jammeren en met de buren erbij kwamen ze al wat losser, eerst lekker knuffelen om dan  1 na 1 in een diepe slaap te vallen. Aangezien oma nogal paniekerig is, werden ze dan maar weer binnengehaald want ze zouden kou kunnen vatten:-)

’s Avonds kregen ze opnieuw de kans om even de buitenwereld te ontdekken en dit ging al stukken beter. Elk hoekje werd geinspecteerd en alle blaadjes werden geapporteerd. Een enkeling begon zelfs te spelen onder het tafeltje. Dit alles onder het waakzame oog van Chey,  Misty en Tinkerbell. Na 10 minuten had Tinky echter wel in de mot dat haar oudste dochter het wel alleen afkon en trok ze zich rustig binnen terug terwijl Chey apetrots de pups begeleidde in hun ontdekkingstocht.

Misty was daarentegen de beste speelkameraad aller tijden. Ze gedroeg zich soms wel een ietsiepietsie bruut en had soms een beetje last van coordinatiestoornissen zodat ze de pups al eens raakte bij haar apesprongen maar ze was al gauw beste vriendjes met iedereen. Liefde alom. We boffen toch met zulke lieve honden.

Vandaag leek het even niet te lukken om hun tweede dagje uit te laten maar vanmiddag mochten ze onder leiding van de meter opnieuw ‘los gelaten worden’. Laten we zeggen dat het nachtje slaap  hen flink gesterkt had. Ze sprongen, liepen, rolden van hut naar her en genoten van de wereld om hen heen en weerom van de liefste tante en zus.

Vanavond mochten ze dan ook hun eerste picnic nuttigen. Mijn wasmachien zal ons hiervoor eeuwig dankbaar zijn.

Bovendien is de grote broer ‘Tristan’ uit Nederland afgezakt om te komen logeren bij de oma en opa. Dit bracht Misty effe in tweestrijd maar ze weet perfect de gasten te amuzeren en de pups te educeren. Knappe meid . Hopelijk ‘educeert ze hen haar gehoorzaamheidstraining niet want die was gisterenavond op niveau nihil.Maar ze is zo lief dan weer en zo vrolijk.

Morgen komt papa Tito naar zijn eerste nageslacht kijken. De camera’s zullen opgeladen zijn:-)

~ door tinkerooz op 22 juli 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: