Tinkerooz gaat sociaal

Vandaag was een oppersociaalst dagje voor de Tinkeroozjes. Kiru, Killmara, Yoshi, Taupo, Druus en Misty gingen allemaal samen hun sociaal zijn bewijzen voor de keurders van St-Hubertus en de pupjes mochten mee om het leven op de hondenschool de eerste keer te proeven. Alle Roozjes waren samengezet om 12 uur tot groot jolijt van de keurders, ringmeester en figuranten. Het was een zalig gevoel om tussen je nageslacht te staan op de plein. Het was een leuke sfeer, veel lol en hier en daar een nerveus baasje maar bovenal heel veel hondse schoonheid en ze komen allemaal van bij ons:-)

Het was een eitje voor de sociale Roozjes. Nele en Katrien hadden een beetje last van de zenuwen maar toen ze dachten dat het echte werk ging beginnen was de test al gedaan. Elke hond deed het op zijn/ haar manier. Killmara stond daar trots en sierlijk. De keurder stond ietsje meer gedrongen nadat Killmara welbepaalde lichaamsdelen had geraakt (flauw hoor).

Kiru ging letterlijk haar stempel drukken op de plein. Zij speelde vandaag de vrolijke rebel op de plein. (Behalve toen oma nadien weer met die verrekte tape kwam)  Yoshi stond daar rustig en bedaard, trouw op de baas te wachten.  Hij leek wel een beheerste leeuw. Taupo snapte het niet meteen. Hij stond daar stokstijf stil totdat hij het welletjes vond en bazinnetje maar zelf terug riep/blafte. Toen was hij de ontembare leeuw met zijn lange manen in de wind. Druus was de Druus. Grumpy als niemand het zag. (vooral de keurders niet) En Misty? Die lag erbij en keek ernaar. Haar moto: waarom je moe maken als het rustig kan.

Ik hoop enkel dat ik ooit de regel erdoor krijg dat ik een euro krijg telkens er een staartgrap wordt gemaakt. Ik ga dan gewoon fortuinen verdienen met gewoon aanwezig te zijn met mijn staartlozen.

Nadien een lekkere spaghetti voor de baasjes en een heerlijk biertje voor degene die het niet kunnen laten. Chey werd ingezet voor een snelle picknick, voor de pups, in de auto. Daarna konden we de pupjes socialiceren. Ze gingen van arm tot arm. Ellen en Koen waren speciaal vanuit het verre limburg afgezakt om de groep te komen steunen en tot overgrote verrassing konden ze Lillyfee zelf sociale vaardigheden meegeven.

Daarna, kwam het echte werk. Meter Sarah ging samen met Hero de uitdaging van haar leven aan.  Ze stond stijf van de stress en niemand kon haar helpen bij het behalen van datgene wat ze nooit voor mogelijk had gehouden. Hero behaalde zijn gehoorzaamheidsbrevet met maar liefst 93!/100. Heel dikke proficiat meter!!

Het was een super leuke dag. Veel Roozjes in actie, oma en opa superfier, veel supporters en straffe gedreven baasjes. Nog een superdikke merci aan de fotografen van dienst Freek en Katrijn.  Dikke merci aan Koen en Ellen, petekindje van Koen (Katrien) en zijn ouders, Katrijn en Tyco. Merci aan France om al mijn roozjes te verenigen op 1 plein en alle baasjes voor jullie enthousiasme en geestdrift. Mijn excuses aan Geert, Cor en Erwin indien jullie al te veel lichamelijk en geestelijk leed hebben geleden in een groep aussies. 😉

Nu gaan we lekker uitrusten. Pupjes waren flink onderweg en hebben hun warme pakjes opgespaard voor de inrit thuis. Wij zakken lekker onderuit met een sangria en ijs en de hondjes met een pensstaafje. We sluiten de dag graag in rust af.

~ door tinkerooz op 17 juni 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: