Onze bruine beer Billie. De thuiskomst…

Nacht 1 en dag 2

De eerste nacht liep nog wat stroef, alhoewel het waarschijnlijk meer   aan de ongerustheid van het baasje lag, want Billie heeft toch 4uurtjes achter elkaar geslapen zonder ook maar iets van zich te laten horen. Maar terwijl Billie goed aan het maffen was, was het de kat die van zich liet  horen want die was niet content met de veranderingen..

Rond een uur of twee begon hij stilletjes aan wat te janken en zijn we 2 keer opgestaan om definitief om 04.45 al uit ons bed te kruipen..

Dag 2 was een moeilijke dag want het baasje moest gaan werken en zag het niet goed zitten om Billie alleen achter te laten..

Uiteindelijk, na een bezoekje van de Oma en opa en de eerste ontmoeting met de broer heeft hij de dag goed doorgebracht en bewezen dat hij toch ook wel alleen kan zijn!

Het enigste wat mij nog parten speelde was zijn eetlust.. Om een of andere reden moet Billie niets van de duck of zijn korrels hebben. Dan hebben we het maar geprobeerd met platte kaas en tonijn en heeft hij uiteindelijk toch iets gegeten..

In de namiddag zijn we een bezoekje gaan brengen bij de oma en leerde Billie ook Mira kennen, samen hebben ze serieus liggen ravotten dus dat liep goed!

 

De tweede nacht liep al veel relaxter, Billie sliep door tot een uur of 4 en begon stilletjes aan te janken, maar waarschijnlijk ook omdat het aant stormen was, dus ben ik hem eventjes gezelschap gaan houden, de donder en bliksem deed hem uiteindelijk niets!

 

To be continued..

 

Voetnoot: Sommige honden hebben wat meer problemen met gewenning en daardoor ook wat minder eetlust. Hij moet nu ook alleen eten en niet meer in groep. Blijf toch stug het zelfde eten geven. Ze zijn het gewoon en dat is ook de enige constante die er nog is. ’s morgens met tonijn, de middag met vette platte kaas en in de avond met Duck bijvoorbeeld. Komt allemaal wel goed. Al de pups zijn zwaar genoeg om even een dag of wat te overbruggen.

ivm de nachtrust, niet te fel betuttelen bij het onweer en niet te snel reageren op het piepen. Laat maar even doen. Je moet het aanhoren, dat is correct. Maar anders ga je creëren dat piepen betekend dat je komt. En dan train jij de hond niet maar de hond traint jou… 🙂

 

~ door tinkerooz op 8 juli 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: