Dag 3 en nacht 3 Lex de fiere Brabander

Dag en nacht drie : onvermoeibare Lex test uit en geniet.
Na het ochtendritueel met de slaper van dienst, wacht Lex in de buurt van de trap op de slapers die hij dan één na één superenthousiast begroet. Overdag geniet hij van knuffelen en ravotten in de tuin. Hij houdt duidelijk van water en ontdekt steeds nieuwe dingen. Hij observeerde geduldig ons weerstationnetje buiten dat rondjes draait om de windsnelheid te meten. Het duurde wat eer hij dat rare ding in de hoogte voldoende vertrouwde om het van dichterbij te bekijken. Verder vond hij het maar niks als ik het terras aftrek. Ook daar traag maar zeker ontdekken.
Hij deed een wandelingetje met Ronny en mij, wandelde voorbij 2 voetballende jongens, de joelende kinderen van de speelpleinen en begroette enthousiast een moni. Nadien lieten we hem een klein uurtje alleen in de bench en ook dat verliep vlot. Lex is een superslimme hond die al goed weet dat hij bepaalde dingen niet mag, maar dat wou hij toch wel eens extra testen. Ieder om beurt werd getest om te zien hoe lang hij moest proberen tot hij in de zetel mocht, in mouwen mocht bijten … Hij gaf zich niet gemakkelijk gewonnen en het vergt wel wat geduld en doorzetting om zijn ‘chargeerkunsten’ de baas te kunnen.
Deze nacht was ik aan de beurt om in de living te slapen, maar de bench werd verder weg gezet, zodat hij me niet meer kon zien. Hij sliep van 23 uur tot 6 uur vanmorgen. Ik hoorde hem enkele keren spelen, maar hij piepte niet en de bench bleef droog. Super hé zo’n woefke!
Bedankt Martine en Arnold voor de goede keuze van de mama en de papa!

~ door tinkerooz op 17 juli 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: