Puppy’s power

pupsDe pupjes zijn nu 5 weken oud en beginnen volop de wereld te verkennen.

Niets lijkt veilig voor die vlijmscherpe tandjes. Open sandalen zijn taboe tenzij je kickt op pijn. Lange broeken zijn heerlijk om aan te trekken en de favoriete hobby is de deken van de tuinmeubelen aftrekken. Kortom, volop  ambiance in de keet.

Niettegenstaande hebben ze een enorme liefde van de mama voor koe- en kalfhoefjes geërfd. Urenlang zijn ze zoet ermee. Enfin, totdat broerlief of zuslief op rooftocht komt.Veel gegrom, veel gejank en de broer of zus is weer een hoefje rijker.

Mama Chey is deze keer ietwat strenger voor haar jongeren. De verspening kwam net op tijd voor de arme meid. Enkel ’s ochtends en ’s avonds krijgen ze hun extra vitaminen van de mama mee om de nacht en dag rond te geraken. Druus daarentegen blijft de trouwe oppas van de pupjes. Beetje te trouw want de eetgewoontes zijn nog steeds vrij slordig en tante Druus maakt het de rakkers iets te makkelijk door de rotzooi na hen op te ruimen. Geen eten stelen, enkel de restjes rondom netjes wegwerken.

Door de hitte zijn de pupjes nu wel niet echt in hun element. ’s Ochtends zijn ze nog aardig actief maar verder zijn slapen, poepen, plassen en eten(en ook dit laatste lijdt onder de hitte) de enige activiteiten. Desgevallend wordt morgen het zwembadje bovengehaald.

Vrijdag komt de dierenarts voor de prikjes, nazicht en de chipimplants. Benieuwd wie dit jaar de stoerste en wie de grootste lawaaimaker zullen zijn.

Vanaf dan kunnen we met hen naar buiten treden. Thuis zijn ze nu al gewend aan de grootste lawaaimakers (Arnold *edit: ela!, grasmachien, stofzuigen, tv en fluitjes) …

Nu is het de beurt aan de omgeving. Er staan ons dus nog drukke tijden te wachten en voor de pupjes zeker.

~ door tinkerooz op 18 juni 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: